Een open houding hebben, elkaar écht proberen te begrijpen, een veilige omgeving scheppen en de zelfstandigheid versterken. Dat is de kern van onze zorg en ondersteuning.

Een heel leven achter u, maar ook nog vóór u

U heeft al een heel leven achter de rug. Een leven waarin u misschien wel een huishouden heeft gerund, kinderen heeft opgevoed, of een verantwoordelijke baan heeft gehad. Als u een dagje ouder wordt, merkt u dat niet alles meer zo makkelijk gaat als vroeger. Er komt een moment dat u hulp nodig heeft bij sommige dingen. Bijvoorbeeld omdat u lichamelijk beperkt raakt, of belangrijke zaken vergeet. Aan de ene kant is het fijn dat wij u op dat moment bepaalde zorgen uit handen nemen, maar het is ook een hele overgang, die veel gewenning vergt. Het is belangrijk dat deze overgang zo soepel mogelijk verloopt.

Eigen wijze zorg

Wij vinden het belangrijk dat u ook wanneer wij u ondersteunen uw leven op eigen wijze kunt blijven leiden. Of u nu thuis woont of in één van onze huizen, u moet zich er thuisvoelen en u er thuis kunnen blijven voelen. Daarom nemen wij uw eigen ervaringen, uw wensen en uw behoeften als uitgangspunt voor de zorg en ondersteuning die wij bieden. Dit noemen wij 'eigen wijze zorg'. We weten dat een huis pas echt een thuis is, als iemand zijn of haar eigen keuzes kan maken. Door oprechte interesse te hebben voor uw levenserhaal en goed te luisteren naar u en uw omgeving, zorgen we dat de manier waarop we u ondersteunen is afgestemd op wat u bezighoudt, wat u belangrijk vindt en wat u graag wil. Daar maken we ons hard voor.

Verbinden, verstaan, vertrouwen en versterken

Een open houding hebben, elkaar écht proberen te begrijpen, een veilige omgeving scheppen en de zelfstandigheid versterken. Dat zijn de kernhandelingen die de basis vormen van eigen wijze zorg. We noemen dit kernhandelingen, omdat deze iedere dag door al onze medewerkers worden toegepast. Bij alle kernhandelingen draait het er steeds om dat er goed aangesloten en afgestemd wordt. Dat doen we niet alleen met u, maar ook met uw naasten, onze collega's en onze vrijwilligers.

 

Locaties

De Bilthuysen De Bilt De Biltse Hof
De Biltse Hof
Bilthoven

Op het terrein van Berg en Bosch vindt u De Biltse Hof. Rustig gelegen in een groene omgeving.

Lees meer
De Bilthuysen De Bilt Wonen Bij Ons De Bremhorst
De Bremhorst
Bilthoven

Woon- en zorgcentrum De Bremhorst telt 76 appartementen en ligt in de groene wijk De Leyen in Bilthoven.

Lees meer
De Bilthuysen De Bilt De Koperwiek
De Koperwiek
Bilthoven

Woon- en zorgcentrum De Koperwiek ligt middenin het centrum van Bilthoven, dichtbij winkelcentrum De Kwinkelier.

Lees meer
De Bilthuysen De Bilt Weltevreden
Weltevreden
De Bilt

Woon- en zorgcentrum Weltevreden telt 67 eenkamerappartementen en ligt midden in een woonwijk in De Bilt-West.

Lees meer
Rinnebeek
Rinnebeek
De Bilt

In de kleinschalige woonvorm Rinnebeek in De Bilt bieden wij een thuis aan mensen met (ernstige) dementie.

Lees meer
De Bilthuysen De Bilt Weltevreden
Plaza Mayor
De Bilt

Plaza Mayor is een kleinschalige woonvorm, gesitueerd in locatie Weltevreden en biedt plaats aan mensen met dementie.

Lees meer