Het coronavirus houdt nog steeds het hele land in zijn greep. Tijdens de eerste coronagolf mochten veel bewoners van onze locaties geen bezoek van familie en vrienden ontvangen. Hierdoor ontstonden mooie initiatieven om de eenzaamheid van ouderen te verlichten. Nog steeds zijn bepaalde locaties, wanneer er besmettingen met het coronavirus zijn, vanwege verscherpte maatregelen, tijdelijk gesloten.

 

Natuurlijk doen wij er juist in deze periode alles aan om de feestdagen voor bewoners zo gezellig en warm mogelijk te laten zijn. Daar hebben we hulp bij nodig. Uw tijd, creativiteit en aandacht zijn zeer welkom en kunnen we zeker gebruiken! Speciaal voor hen die tijdens de feestdagen geen familieleden of vrienden kunnen ontmoeten, doen we een oproep:

Helpt u mee kerst en oud&nieuw 2020 voor de bewoners toch nog bijzonder en misschien zelfs gezellig te maken?

Uw ideeën zijn van harte welkom en we benoemen hieronder alvast enkele voorbeelden.

Wandel tijdens de feestdagen langs en laat uw licht schijnen

Maakt u bijvoorbeeld tijdens de feestdagen een mooie wandeling door Bilthoven in de buurt van het Ridderoordse Bos? Mogen we u dan verleiden uw wandeling langs onze locatie De Biltse Hof, Bilthuysen te plannen? Wilt u dan omhoog kijken en naar de bewoners zwaaien? Dat biedt niet alleen de nodige afleiding, maar geeft een mooi gevoel van verbondenheid. Het wordt gewaardeerd en er zal wellicht worden teruggezwaaid. Mocht u dan nog een lampion, lampje lantaarn of ander buitenlichtje hebben, dat u best even kunt missen, wilt u dit dan ergens in het grasveld achterlaten? Zo vertalen we ‘aandacht geven aan anderen’ naar een heel tastbaar gebaar en brengt u ook lettelrijk licht in de duisternis. U kunt rondom wandelen bij De Biltse Hof.

Bent u goed in teksten schrijven of kunt u goed tekenen? Wij dagen u graag uit een spandoek te maken.

Heeft u heel toevallig een extra kerstboompje? ook die kunt u meenemen en ergens neerzetten: succes verzekerd (net als een draaiorgel met mooie kerstmuziek).

Misschien zijn de kinderen thuis nog helemaal niet klaar met knutselen en het schrijven van kerstkaarten. Laat ze zien en laat ze horen; neem een fluitje mee of trommel en breng deze post langs! De post mag ook bestaan uit een kerststol, of iets anders lekkers.

Regels zijn regels

Op welke manier u ook uw verbondenheid met uw medemens vormgeeft rondom de feestdagen, het is vanzelfsprekend van belang de landelijk geldende maatregelen in acht te nemen:

  • Blijf thuis met (verkoudheids)klachten
  • En houd 1,5 meter afstand

Kerstkaarten

Wilt u liever niet op stap, maar wel een (kerst)kaart sturen naar De Biltse Hof? Dat kan natuurlijk ook, het adres is Professor Bronkhorstlaan 4, 3723 MB Bilthoven. Wij zullen ervoor zorgen dat de kaart een goede bestemming krijgt.

Vraag en aanbod door Blijf-in-contact

Het is belangrijk ouderen een leuke afleiding op deze speciale dagen te bezorgen. We merken dat veel mensen erg leuke ideeën hebben. De vraag is dan hoe we zo snel mogelijk ‘vraag en aanbod’ bij elkaar kunnen brengen. Ofwel, waar kunnen we al deze ideeën en aanbiedingen, die zowel van ‘binnen de organisatie’ als van ‘buiten de organisatie’ komen, bij elkaar brengen en ‘matches’ maken. 

Vanuit De Bilthuysen hebben we een e-mailadres ingesteld: blijfincontact@debilthuysen.nl. Heb jij leuke ideeën voor een activiteit, een contactmoment voor bewoners of iets anders? Deel deze via dit e-mailadres.

Beeldbellen

Een terugblik op de eerste maanden van dit jaar waarin het coronavirus ons tot beperkingen dwong. Toen bezoek niet meer welkom was, zochten we naar alternatieven, om in contact te blijven zonder de 'verbinding' te verbreken.

Aan het woord zijn Jacqueline Voswijk, coach Ontmoetingscentrum Baarn en activiteitenbegeleidsters op de Bremhorst, Petra Drent en Berber Holwerda. De video is gemaakt met dank aan Ketenzorg Dementie Soest en Baarn.

 

Medewerker En Client Bekijken Platen Gespiegeld

Videoboodschap en beeldbellen

Als u elkaar niet meer kunt zien, is het fijn om toch met elkaar in contact te blijven. De Bilthuysen biedt verschillende alternatieven om het contact tussen u en uw naasten te onderhouden, waaronder het sturen van een videoboodschap en beeldbellen.

Lees meer
Greetz

Greetz: knuffel door de brievenbus

Greetz heeft speciale ansichtkaarten ontwikkeld die u kunt sturen naar die liefste opa en oma. Ze stellen tot en met 30 april elke dag 5.000 gratis ansichtkaarten beschikbaar.

Lees meer
Hart Onder De Riem

ANBO: Hart onder de riem

Het coronavirus zet Nederland op zijn kop. Alle medewerkers en vrijwilligers van ANBO en ook veel bekende Nederlanders en politici denken aan u. Speciaal voor u hebben zij een videoboodschap ingesproken om u een hart onder de riem te steken.

Lees meer
Luisterlijn

De luisterlijn

Maatregelen rondom het coronavirus leiden tot meer gevoelens van eenzaamheid, angst en zorgen. Bij de Luisterlijn kunnen mensen 24/7 terecht om hierover te praten en contact te hebben.

Lees meer
Een Tegen Eenzaamheid

Een tegen eenzaamheid

Een tegen eenzaamheid is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hier vindt u alle initiatieven en acties om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

Lees meer
Koetjes En Kalfjes

Koetjes & Kalfjes

Koetjes & Kalfjes is gestart door 2 studenten en koppelt studenten (kalfjes) aan ouderen (koetjes) voor een gezellig telefoongesprek.

Lees meer
Zorg Aan Huis Twee Generaties

KBO-PCOB: oproep aan alle kleinkinderen

KBO-PCOB doet een oproep aan alle kleinkinderen: laat weten dat je aan opa en oma denkt.

Lees meer
Nationaal Ouderenfonds

Ouderenfonds: Zilverlijn

Het Nationaal Ouderenfonds biedt de Zilverlijn, wekelijks telefonisch contact voor ouderen met vrijwilligers.

Lees meer
Nationaal Ouderenfonds

Ouderenfonds: schrijfmaatje

Een kaartje op de mat of een brief in de bus: het is altijd leuk om post te krijgen. Het Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact.

Lees meer
Omapost

Omapost

Met Omapost stuurt u eenvoudig en snel een écht kaartje. Binnen 30 seconden zorgt u ervoor dat iemand een paar dagen later van uw persoonlijke kaartje heel blij wordt.

Lees meer
Videly Logo

Vidley: video wenskaart

Vidley is de VideoWenskaart waarmee u een persoonlijke video boodschap kunt versturen.

Lees meer
SWOS

Telefoonlijn SWOS

Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) heeft een telefoondienst.

Lees meer