Aangepaste bezoekregeling

Aangepaste bezoekregeling

Vanwege preventie tegen het coronavirus hebben bewoners helaas al lang geen bezoek meer kunnen ontvangen. Dat is een vervelende situatie voor iedereen, contact met elkaar is zo belangrijk. Gelukkig is sinds 8 juni de aangepaste bezoekregeling van start gegaan.

Op deze pagina vindt u de laatste stand van zaken rondom de aangepaste bezoekregeling.

Maatwerk

De kern van de verruiming is dat er geen grenzen meer worden gesteld aan het aantal keren dat iemand bezoek kan ontvangen en hoe lang het bezoek duurt. Dit betekent dat het bezoek zelf met hun naaste kan afstemmen wanneer en hoe lang er iemand op bezoek komt. Het registreren van bezoekers blijft wel van kracht. Dit is noodzakelijk in verband met een bron- en contactonderzoek bij een eventuele besmetting.

De regeling is niet voor alle locaties tegelijk en vraagt maatwerk. Daarom heeft u van de manager zorg van de locatie waar uw naaste woont een brief of mail ontvangen. 

Versoepelingen vanaf heden

  • Bezoekers kunnen (samen met bewoners) gebruik maken van het terras buiten.
  • Geestelijk verzorgers en behandelaren mogen meerdere locaties op een dag bezoeken.
  • Activiteiten met bewoners van meerdere afdelingen in één ruimte tegelijk weer doorgaan. Daarbij blijft gelden dat in de ruimte waar de activiteit plaatsvindt, de afstand van 1,5 meter afstand van elkaar moet worden geborgd.
  • Een bewoner die is overleden mag weer op de eigen kamer worden opgebaard. Ook hier gelden dezelfde richtlijnen als voor bezoek binnen de locatie.
  • Aanleunbewoners zijn weer welkom op de locatie. Ook worden de tussendeuren (indien van toepassing) tussen aanleunwoningen en de locatie weer opengezet.
  • Aanleunbewoners kunnen daarmee weer gebruik maken van faciliteiten zoals een winkeltje, terras of restaurant.
  • Naasten van bewoners zijn weer welkom in de restaurants van de locaties. Als zij daar zitten, hoeft een mondkapje niet op, mits de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. Bij het bewegen door de gangen, openbare ruimtes en liften blijft een mondkapje nodig. Huiskamers, loggia’s, en dergelijke die horen bij een woning of afdeling kunnen nog niet door naasten worden gebruikt.
  • Medewerkers van externe bedrijven weer hun werkzaamheden uitvoeren als voorheen, onder voorwaarde dat zij zich aan dezelfde richtlijnen houden als het bezoek binnen een locatie. Bij externe bedrijven kunt u bijvoorbeeld denken aan onderhoudsbedrijven of leveranciers.
  • Rondleidingen voor nieuwe bewoners op een locatie kunnen weer plaatsvinden. Hiervoor gelden dezelfde richtlijnen als voor bezoek binnen de locatie (dit kan per locatie verschillen).


Versoepelingen vanaf 15 juli as.

  • Externe bezoekers (bijv. ouderen uit de wijk) zijn weer welkom in de restaurants.

Het volledige overzicht, vindt u op onze routekaart.

 

Gezondheidschecklist

Wij zijn heel blij dat we weer zijn gestart met de aangepaste bezoekregeling. Dat is fijn voor u, uw naaste en voor onze medewerkers. Cruciaal is wel dat we dit op een veilige manier organiseren en gezondheidsrisico’s voor uw naaste, mede-cliënten, medewerkers en uzelf zoveel mogelijk beperken. Leest u daarom alle informatie goed door en neemt u vooraf de gezondheidschecklist af.

 

Bij een verdenking van of besmetting met het coronavirus op de locatie van uw naaste wordt de bezoekregeling per direct opgeschort. U wordt in dat geval geïnformeerd.
Wij houden ons aan de randvoorwaarden zoals beschreven in de handreiking van Actiz.

Vragen over het coronavirus en De Bilthuysen

Wij hebben een veel gestelde vragenlijst opgesteld. Hier vindt u antwoorden op verschillende vragen.

Veel gestelde vragen

Staat u vraag er niet bij? Dan kunt u mailen naar corona@debilthuysen.nl. Of u raadpleegt telefonisch onze coronahelpdesk: 033 460 05 07. Deze telefoonlijn is dagelijks voorzien van een speciaal team medewerkers. Op werkdagen zijn zij bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. 

U kunt uw e-mail adres achterlaten via het formulier onderaan deze pagina als u op de hoogte wilt worden gehouden van wijzigingen in het beleid van De Bilthuysen m.b.t. het coronavirus.