dinsdag 10 december 2019 van 19:30 tot 21:30.

Op dinsdag 10 december a.s. vindt er een Alzheimer Café plaats in De Bilt. De locatie is het restaurant in woon- en zorgcentrum De Koperwiek, Koperwieklaan 3 in Bilthoven.

Een Alzheimer Café is de benaming voor een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Er staat iedere keer een ander thema centraal waarvoor een gastspreker wordt uitgenodigd.

Het thema van deze avond is “Rol van de huisarts en praktijkondersteuner bij dementie” . Bij een vermoeden van dementie is de huisarts vaak het eerste aanspreekpunt. De huisarts heeft een belangrijke rol in de diagnosestelling bij dementie, maar zeker ook in de afstemming tussen alle zorgverleners in de regio. Zolang mensen thuis wonen, is de huisarts degene die de medische zorg verleent. In dit proces werkt de huisarts vaak nauw samen met de praktijkondersteuner. Tijdens deze bijeenkomst zullen Marga van der Cruijsen, huisarts en Marlies Osinga, praktijkondersteuner in Bilthoven met u in gesprek gaan en vertellen over hun rol bij dementie en wordt besproken wat een huisarts en praktijkondersteuner kunnen betekenen in dit proces.

Er zijn muzikale intermezzo’s en er is ruimte voor gezelligheid en contact met elkaar.

De werkgroep en haar vrijwilligers ontvangen u en maken u wegwijs.

Het Alzheimer Café wordt iedere tweede dinsdag van de maand georganiseerd. In de vakantie is het Alzheimer Café gesloten, een bijeenkomst die op een feestdag valt, wordt verschoven.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten.

De toegang is altijd gratis​                                          

U hoeft zich niet vooraf aan te melden, u bent van harte welkom.

Problemen met vervoer? Neemt u in dit geval contact op met het inlichtingennummer, dan wordt een oplossing geboden.

Inlichtingen

Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met Alida Melkert, tel.nr. 030-6562977

De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afdeling Zeist e.o., Casemanager dementie en De Bilthuysen.